Gamen is leven

Ben jij ook iemand die heel erg houdt van gamen en ben je opzoek naar nieuwe games om te spelen. Dan is het handig om te weten wat het inhoudt om te gamen. Want wat is gamen, en wanneer is iets een game of zijn er ook betere gamers dan andere? Games zijn spelletjes die je op een computer speelt. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld een CD hebt en dat in een computer stopt, of een zogenoemde game console. Dat zorgt ervoor dat je in een creƫerde wereld dingen kan doen. Wat deze game inhoudt kan erg verschillend. De ene is een replica van een sport, sommige zijn ouderwetste kaart spellen die je tegen de computer kan spelen. De ander is weer een spel waarin je een personage speelt in zijn eigen wereld waar je helemaal zelf in kan beslissen waar je heen gaat.

Gamen for life het is erg leuk

Dat mensen gamen is natuurlijk logisch, het is natuurlijk erg grappig en je komt in een wereld terecht waar je dingen kan doen waarin je in onze eigen wereld niet kan doen. Dat zou een van de redenen kunnen zijn. Daarnaast kan ook een reden zijn om te gaan gamen, simpelweg omdat je vrienden het ook doen. Er zijn ook spellen gemaakt dat je bewust samen online kan gaan gamen. Dan kan je samen via de console, of via een andere methode samen in een potje zitten en dan op afstand alsnog samen het spelen. Er zijn ook gevallen waarbij mensen bevriend worden met elkaar via het gamen. Op een spelcomputer kan je elkaar namelijk makkelijk toevoegen en dat is natuurlijk harstikke leuk.

Naast dat gamen voor het plezier is, heb je ook toernooien in bepaalde games, of gameseries. Een daarvan is bijvoorbeeld FIFA. Dat is een spel waarop je voetbalwedstrijden kan spelen. Er is dus een competitie om samen FIFA te spelen tegen elkaar en daarmee ook winnaars worden bepaald. Het is in Nederland zelfs verplicht om als Eredivisie club een E-divisie speler in je club te hebben om voor jouw het kampioenschap te behalen.