Meer dan warmte alleen met Testo.com

In de wereld van verwarming en warmwatervoorziening speelt de gasketel een cruciale rol in het voorzien van comfort en gemak. Maar achter het ogenschijnlijk eenvoudige apparaat gaat een complexe regelgeving schuil die zowel de veiligheid als de efficiëntie van deze warmtebronnen waarborgt. Dit is waar de gasketel wet in beeld komt. Hoewel het vaak onopgemerkt blijft, vormt de gasketel wet de stille bewaker die ervoor zorgt dat de gasketels veilig blijven werken. 

De toepassingen

Testo.com biedt een breed scala aan meetoplossingen voor industrieën, waaronder HVAC/R, levensmiddelen, farmacie, chemie, gezondheidszorg en andere industrieën. 

Testo.com levert nauwkeurige meetinstrumenten om temperatuur en vochtigheid in HVAC systemen te bewaken en te regelen, wat essentieel is voor comfortabele en efficiënte binnenklimaten. Testo.com biedt thermometers en dataloggers voor het meten van temperaturen in levensmiddelen, koel- en vriesapparatuur om de veiligheid van voedselproducten te waarborgen. Testo.com levert meetapparatuur die voldoen aan de GMP normen, wat essentieel is voor de farmacie en chemie industrie en heeft testo.com ook meetapparatuur voor medische proseffionals, zoals thermometers voor koortsmetingen en instrumenten voor het controleren van de omgevingscondities in gezondheidszorginstellingen.

Als bedrijf certificeren

Als individu heb je de mogelijkheid om een CO-examen af te leggen bij verschillende aanbieders. Bovendien zal binnenkort ook certificering op bedrijfsniveau vereist zijn. Hiervoor moet u contact opnemen met een certificerende instantie. Op dit moment zijn er drie organisaties die een beoordelingsrichtlijn hebben opgesteld. Het betreft installQ en KIWA BRL K 25000. De derde richtlijn is ontwikkeld door de stichting NHK en is uitsluitend van toepassing op gashaarden. Om aan de certificeringseisen te voldoen, moet de installateur de procedure volgen zoals beschreven in het certificatieschema. Hierop wordt de installateur beoordeeld, en er worden regelmatig audits uitgevoerd om te controleren of de procedure nog steeds correct worden nageleefd. De beoordelingsrichtlijn omvat tevens een lijst van vereiste meetinstrumenten waarover de installateur moet beschikken. Dit hoort allemaal ook bij de gasketelwet.

blue and white digital watch